Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής



Στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2017 επισκέφθηκε το σχολείο μας οδοντίατρος στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Στοματικής Υγείας της 4ης Υ.Π.Ε..  

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας των μαθητών/τριών μέσα από την βιωματική/ενεργητική μάθηση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης τερηδόνας - ουλίτιδας, καθώς και για τη σημασία της υγιεινής διατροφής (φρούτα-λαχανικά) αλλά και την επίδραση της συχνής λήψης σακχάρων. Γνώρισαν  τα δόντια και τη στοματική κοιλότητα, τους έγινε επίδειξη του σωστού τρόπου βουρτσίσματος και των άλλων μέσων στοματικής υγιεινής και αποκάλυψαν τα μικρόβια  της οδοντικής πλάκας με τη φυτική χρωστική φουξίνη. Στο τέλος έγινε από τον οδοντίατρο ενδοστοματική εξέταση με γλωσσοπίεστρα και γάντια μίας χρήσης και τα παιδιά έλαβαν γραπτή ενημέρωση  για τους γονείς τους για τα ευρήματα της εξέτασης.   

Μετά το τέλος της εξέτασης, όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές έδωσαν υπόσχεση πως θα βουρτσίζουν και θα προσέχουν τα δοντάκια τους.