"Το Comenius «χορεύει» με τους μαθητές στη Μύκη"

 Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011 

Τραγούδησαν, χόρεψαν καικατευχαριστήθηκαν τα 150 παιδιά του 6θεσιου Δημοτικού Σχολείου Μύκηςκαι οιγονείς τους που ήλθαν να τα καμαρώσουν, το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐουστη γιορτήκαλωσορίσματος που διοργάνωσε το σχολείο τους προς τιμήν 15εκπαιδευτικών απότην Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία , Λετονία, Τσεχία, Ρουμανία πουυλοποιούν τοευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius και στο οποίο συμμετέχουν με δράσεις.

Καλωσόρισμα με τραγούδι καιχορό
Όπως μας πληροφόρησε η υπεύθυνητου προγράμματος, κα Ορφανίδου Αναστασία το πρόγραμμα Comenius είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχολικών συμπράξεωνκαι από την χώρα μαςχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Διαρκεί εδώ και 2χρόνια(φέτος είναι η δεύτερη χρονιά) και περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στηδημιουργικήαξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με επιμέρους ενότητες και θεματικές.
Τα παιδιά του σχολείου της Μύκηςστα πλαίσια της ενότητας σύγχρονη μουσική τραγούδησαν ελληνικάτραγούδια όπως«Το καλοκαίρι μου» του Μιχάλη Χατζηγιάννη αλλά και σε παιδικά τραγούδιασεαγγλικό στίχο. Χόρεψαν επίσης παραδοσιακούς χορούς όπως τον θρακιώτικο ζωναράδικο αλλάκαι ζεμπέκικοκαι συρτάκι και έπαιξαν και ένα σκετς με θέμα την ειρήνη. 

Το καταχάρηκαν παιδιά, γονείςκαι δάσκαλοι…
Συμμετείχαν όλες οι τάξεις: «Ήτανολοφάνερο  πως ταπαιδιά όπως και οιγονείς τους ευχαριστήθηκαν και χάρηκαν αυτή τη γιορτή. Έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους στη γιορτήκαι γενικά αγκάλιασαν το πρόγραμμα δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον. Είπανέναθερμό καλωσόρισμα στους 15 φιλοξενούμενους δασκάλους από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  μεμουσικό καιχορό», επισημαίνει η κα Ορφανίδου.
Να σημειώσαμε ότι στη γιορτήπροσκλήθηκε και η δημοτική αρχή που όμως δεν παραβρέθηκε. Παρών όμωςήταν οπροϊστάμενος του α’ γραφείου της Πρωτοβάθμιας κ. Μάρκου καθώς καισχολικοίσύμβουλοι.
Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοίμετά το πέρας της γιορτής παρακάθισαν σε γεύμα ενώ ξεναγήθηκαν στηνΞάνθη απότην κα Ορφανίδου.

Πηγή